Care termen?


Vă salut din nou,dar ştiţi că data trecută ziceam eu că va fi un post special.Ei bine acesta e unul special,dar fără parolă,cum vroiam.Că ştiţi: obscenităţile şi morbidităţile şi etc. sunt interzise(am aflat acum).Bun,că m-am gândit şi răzgândit m-a durut capul.Cauza e aceea de acumulare de prea multe informaţii şi imiplicit cu stres pentru nimic.
Câte aş vrea eu să cuprind,dar nu poţi totul odată ci moderat,că doar aşa stă bine celui care ştie că încă mai are ceva de zis.Şi folosesc foarte mult „şi”,care pentru mine e indispensabil în a salva o discuţie. Aceeaşi treabă şi cu „apropo” sau alţi termeni pentru a salva o discuţie angajată şi terminată subit.Zic aşa,că încercam să vorbesc cu oameni,de pe un alt mediu de comunicare şi numai după câteva minute,când nu îndeplineam scopul persoanelor acelora,ieşeau subit.Probabil că n-or mai fi având bani să plătească la „NetCoffe”,am auzit şi de ăst termen.

Bun,ajung la multe care nu-mi veneau dacă nu eram prin împrejurimi.Că merg eu împins de la spate,în a soluţiona problemele mele de atenţie distributivă care uneori mă doboară şi nu mai ştiu pe cine să ascult sau care comandă să o îndeplinesc.Urăsc să mi se spună una şi apoi alta imediat după precedenta.Ziceam că merg..păi merg oriunde împins de la spate şi parcă aş face un favor cuiva pentru o simplă plimbare la un magazin.Că dacă e în interesul meu,cu plăcere.Deci încă odată şi de două sau mai multe ori vedeţi cât pot fi eu de .. nu ştiu care termen să îl aleg,completaţi voi.
Mă plimb azi la cumpărături şi mă întâlnesc cu o cunoştinţă.Eu pe un drum,ea pe altul.Şi mă-ntreabă unde merg.Piaţa era în partea ei şi eu mai apoi ajungeam acolo.”La măcelărie”,răspund eu.

Intru în magazin,forfotă mare.Văd aprox. toţi angajaţii uitându-se la o femeie de etnie rromă şi desigur mă uitam şi eu pentru că 2 minute ne-am privit unul pe altul(unul pe altul,însemnând eu cu angajaţii şi cu rroma).Aflu că ea le-a tot prostit cu gramajul pe cele menite cu servirea şi nervoasă foc dânsa.. ce credeţi că a făcut?
A luat din pungă bucăţile de „clisă” (sau ce era.Precis ceva ieftin) şi a aruncat în noi cu ele.Să vezi atunci ce nervi şi pe mine,cum poate îndrăzni să facă aşa ceva!?
Şi titlul e foare bine ales. Aş alege să fie termenul idioţenie sau prostie? Că au acelaşi înţeles,dar totuşi.Şi aici „termen” nu se referă la cele specificate de mine cu un rând mai sus ci la un întreg arsenal de cuvinte considerate de mine : tâmpenii.

Data trecută am rămas fără să împărtăşesc totul.Nu că acum aş face-o în totalitate,dar cu imparţialitate tot o fac.Făcând-mâncând,eu încep.
Era vorba de perversitate,ea doar acum urmează a fi împărtăşită numai celor interesaţi,adică tuturora.
Că era cu noi o doamnă în vârsta floarei,foarte simpatică şi blândă,o doamnă cumsecade şi prietenoasă.Bine,ăsta-i scenariul cel mai optimist(când dânsa dorea).Mi-a adus aminte(nu că aş avea eu ceva cu bătrânii,dar îmi sunt simpatici unii) de o precedentă doamnă cu acele caractere însuşite mai sus.O chema doamna Cici(ăsta-i numele pentru care mi-a plăcut de ea)şi eu nu o voi uita niciodată.Din simplul fapt că era simpatică şi era să moară,coborând treptele trenului în pornire.Doamne palidă era şi ea şi noi în momentele acelea terifiante.
Revenind la a noastră dnă.,ea avea mult comic acumulat.Şi ni-l împărtăşea şi nouă.

D’ale ei : „Uită-e şi la lingăii ăia,ca nişte câini. Oo,mânce-i dracu'” – Se referea la lingăi,oamenii care se sărutau fără nicio ruşine la masă,în pat,pe pătură,în baie şi oriunde îi mai găsea sau găseam.Că de n-aş fi fost pe lângă ea,nu aş fi avut aceste vorbe de zis.
Cu ea şi fică-sa şi cu o fetiţă ce o cunoştea prin neamuri,ne-am luat la vorbe.Fetiţa avea coleţii întregi de ScoobyDoo,ca să nu se plictisească.Nimic special până aici,când dna. începe să zică aşa (vă voi da explicaţiile caracterelor mai târziu,după ce zicea dânsa):
Prim dialog :
Dna. :”Da şi ce faci tu cu atâtea ScoobyBudi ?”
Fata :”Păi le citesc,că-mi plac şi-mi sunt dragi.”
Dna. :”O doamne cacă-le,dămi-le mie sau punele tu când mă duc la Bejimomo,acolo la voi la budă,ca să am cu ce mă şterge şi să mai şi citesc.”
Fata :”Daaaa! (râdea zgomotos) Că doar eu am dat banii să te ştergi cu ele!”
Dna. :”Păi ScoobyBudi e bun măi fată.”

Deci ScoobyBudi e noua marcă de hârtie igienică pentru copii şi bătrâni.Adulţii şi adolescenţii se mulţumesc cu Playboy sau depinde,Playcuboy (Cu BOI !,mă).
O altă discuţie apărută tot din celebra „ScoobyBudi”,cu tema : „Basme îmblănite”,care va fi şi un post de-al meu cândva.

A 2-a discuţie:
Dna.:”Măi,dar basmele astea îmblănite vezi că lasă mult păr !”
Fata:”Nu,nu lasă,că e doar o revistă.Şi în plus e vară,nu cred că are atâta păr.”
Vine discuţia inevitabilă : Tanga.
Dna.:”Da’ auzi,Costel poartă tanga? Sau tu?”
Fata:”NUU!(ton categoric) Nici eu nici tati nu purtăm aşa ceva!Adică o văzut tati odată la ştrand pe cineva cu tanga,dar era băiat.”
Dna.:”A şi tată-tău te-o lăsat să te uiţi! Şi cum era?”
Noi ne prăpădeam de râs,nu altceva.Defapt mă abţineam să nu râd şi zice : „Ia şi la ăla ce se zguduie-n pat,de parc-ar face sex.”
Revenind,
Fata:”Da’ ca şi la femei.”
Dna.:”Da? Păi nu ştiai că imediat ce se termină sfoara,începe spatele?”

Şi acum personajele:
Fata – fată ce avea dna. grijă şi fică-sa,iar fata avea 12 ani.O vârstă destul de înaintată pentru aflarea ăstor informaţii
Bejimomo(ceva în genul Boejimomo sau cum s-ar pronunţa)-bunica fetei
Costel-tatăl fetei

Dânsa mai imita pe faţă ceilalţi care se sărutau şi făcea cu limba ca un câine.Cum să nu răbufneşti în râs când vezi aşa ceva.Pornită e de cei ce nu au respect şi ruşine.Acum la mine nu ştiu cum ar fi.
Recapitulând,
Vorbe de-ale ei : „Ştii cum se face laptele praf? ..Aruncând vaca din avion.” ,”Ştii de ce a sărit bomboana de pe bloc? ..Că era dementă.”
Şi termeni (dacă ei sunt): lingăi,porci,draci,cur,babă,budă .

Mă scuzaţi pentru libera exprimare a vulgarităţii la mine pe blog,dar dacă nu aţi vrut cu parolă..asta e.
Plus că am văzut pentru unele persoane accentul pe subiecte foarte tâmpite.Aşa cum aţi observat dincolo : cur,budă şi tot ce ţine de..,accentul e tot pe acest segment,în rândul bătrânilor.Vorbe adesea întâlnite : „mâncel caca”,”căcate-ai pe tine”(asta-i folosită şi de noi) şi „căca-maş în gâtul …”. Deci sunt o droaie de prostii ca acestea.Dar nici eu nu le ştiu atât de bine,adică să le fi auzit.Ce-i drept eu folosesc doar atât şi atunci când cineva mă calcă pe nervi.De 3 luni,nu m-a mai călcat nimeni pe nervi.Şi vorba e : „vaca curului”.Un nonsens evident,dar decât …. şi …. (care încep cu p şi se termină-n ă,probabil vorbind de acelaşi obiect,pentru că e folosit şi de fete şi de băieţi. Versa cred că e folosit..sau nu ştiu eu.În sensul că fetele folosesc ….,dar noi niciodată …. )

Cât timp am fost plecat acolo,numai ecouri prelungite de …. şi …. care e totuna,dedus mai sus,în condiţiile speciale neamintite.Şi ecourile răsunau de îmi bombardau capul.Mă rog,un cap am şi ăla e pe picioare.Deci capul meu,cum se zice.Creierul.Dar despre altceva nu ştiu.
Şi aşa de molipsitoare erau cuvintele cu înţeles unic şi defapt niciunul,încât toată lumea se saluta prin ele.Cine bate recordul să producă atâtea idioţenii pe minut?

IDIOŢÉNIE, idioţenii, s.f. 1. Lipsă totală de inteligenţă; p. ext. atitudine, faptă sau vorbă prostească; neghiobie, nerozie, tâmpenie, idioţie (2). 2. Idioţie (1). [Pr.: -di-o-] – idiot + suf. -enie.

Îmi cer scuze pentru partea vulgară,dar cum cererea publicului a fost comună..m-am conformat.Şi atunci aici e acest post,care e unul normal şi unde printre rândurile acestea nu pot publica toată frumuseţea care vă aşteaptă-n următorul.
Vreau o promovare pentru tot ce e online şi cuprinde oraşul meu.De-abia aştept să vă prezint o nouă surpriză,de la Virtual Oradea(cea mai importantă) la o colecţie de ilustrate.

Data viitoare vă aştept cu şi mai mult drag,ca de fiecare dată când intraţi pe http://jumara.ro
Numai bine vă urez eu şi Jumară.

Vedeţi că mi-am reactualizat profilul de hi5. Repet cum mă poţi găsi : office[at]jumara.ro ; ID de MessAnger : razvan_acasa2007 şi nu în ultimul rând Hi5 : http://xrazvanx.hi5.com

Reclame

Un comentariu

Din categoria Mixed

Un răspuns la „Care termen?

  1. M!ra

    :)) =)), m-am spart de râs!! deci, să citiţi că merită din plin, faceţi pe voi de râs!! super articolul, baba aia trebe să fie într-o doagă:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s