Sticlă şi colorată

Eveniment ! : ” La mulţi ani Vali şi Olivia ! ” . Defapt , treceţi şi onoraţi-mi şi voi perechea de tineri căsătoriţi din ” Timp n-ai , bani sa ai „ , unde bănuiesc că ve-ţi ajunge şi voi .

Vorbesc eu aici şi cu Jumară despre o sticlă şi una colorată . Şi e ceva ce se regăseşte pe la multă lume. Oricum , să continuăm să citim şi să apreciem mai departe ,ceva ce vine în jos , adică un nou paragraf de după liniile interspaţiale.

Stare de plictiseală pe MesAnger (unde te enervează sau când cineva nu-ţi răspunde sau îţi dă o atenţionare sau chiar te stresează cu prea multă vorbăraie .. şi de aici vine numele MesAnger , dar asta nu contează) unde am 2 ID-uri(unul mai prejos ca altul şi nu se compară cu Jumară , care e superior) şi vorbeam cu un prieten (eu le zic la toţi prieteni , căci altcumva nu ştiu cum să le spun , pentru că oameni e ca şi cum nu i-aş cunoaşte , dar îi ştiu .. probabil ar trebui un alt cuvânt înlocuibil) despre un nume şi unde o persoană din casă , asta după ce ne-am apucat ambii să râdem , a întrebat : ” Ce poţi găsi să râzi la o sticlă colorată ? ” .
Sticla colorată era laptopul pe care tocmai acea persoană care întreba , îl vroia la ţară că e mic şi se uita şi dânsa la TV (ca să vezi cum judecă bătrânii unele lucruri) . N-a fi cumva baba cea mai modernă din sat ? ‘Om vedea .

După sticlă colorată vine şi sticla sau ” sticluţă ” ,însoţită de ceva informaţional interesant , pe care le descoperi tot la o sticlă colorată .
Ştim noi toţi jocul ” sticluţă” , unde-nvârţi şi te-ncânţi că ai nimerit cu cineva care-ţi doreai să te săruţi . Şi sărutul ăsta e unul obişnuit fără nici o jenă , dar cu contexte diferite .

O mamă îşi sărută copilul dovedindu-i afecţiunea necesitată .. doi îndrăgostiţi se sărută arătându-şi devotamentul unul pentru altul , dar eu când sărut (bă ! , pe obraji ) înseamnă Ceau ! .
Şi vroiam să spun despre sărutul în alte părţi ale lumii (vezi , de la sticlă la sărut .. dacă eşti mai hot) .
În Franţa ,trebuie să săruţi persoana de cel puţin 3 (trei) ori în semn de prietenie (am suporta noi oare atâtea săruturi de la fiecare ? ), în America nu trebuie să te săruţi ci doar să te îmbăţişezi , iar în România ca să-ţi arăţi prietenia trebuie doar să dai o mână (handshaking …job) şi nu implică nimic altceva ,asta dacă cumva ai vrea.
A.. şi că tot veni vorba , chinezii nu se sărută fiindcă lor li se pare dezgustător . Cred că şi eu sunt chinez la faza cu organul din gură . Chiar dezgustător ,dar cine ne opreşte să mergem mai departe ?

Tot cu sticla , ajungem la uşă . Mă trezesc eu de dimineaţă (în general sunt matinal , adică atunci când pornesc spre instituţie) să mănânc şi să-mi beau neglijenţa (adică medicamentele .. apropo , o tabletă e mare şi e albastră .. ce contează , atâta timp cât nu scrie „ Pfizer „ ) , când telefonul sună cu repeziciune să mă duc (asta după ce am vorbit la telefon) afară să deschid poarta că-mi vine uşa .
Normal , totul făcut curat ..defapt aranjat pe ici – colo şi fuga la poartă ,dând nas în nas cu omul pe care-i primesc în casă cu uşă cu tot (a venit mai apoi şi celălalt) .

Fac ce fac , beau dânşii toată sticla de Coca Cola pe care oricum nu mă tenta şi apoi stau ei liniştiţi până se usucă spuma ignifugă (d’aia de la Metalo-Chimice , pentru nu ştiu eu ce ) , ca nu cumva când ni se aprind călcâiele şi trântim , ea să ia foc.

Conversaţie ” Marius ” cu ” X ” la telefon :

– ” Ceau , unde eşti ? ”
X răspunde : ” … ” (n-am auzit )
– ” Credeam că eşti acasă . ”
X răspunde : ” …” (n-am auzit)
– ” Da-i trebuia la Mărie oloi . ”
Link : De unde să-i ia oloi , n-are magazin în sat ?

Bun,deci acum am uşă şi pot petrece mai mult timp în faţa sticlei colorate care aproape toată ziua mă trage de la lectură sau TV (asta nu şi în cazul „Neveste Disperate ” , unde noi jucăm rolul în ” Telespectatori disperaţi „) şi foarte interesant nu şi de la mâncare .
Bun , trebuie remediată problema asta în curând .

Şi acum sticla şi paharul . Sticla ce se face printr-un procedeu vizionabil când este episodul în cauză de la Discovery Channel în legătură cu : ” How is made ” sau mai pe româneşte ” Cum se face ” , este viciul nostru de zi cu zi .
Bem o sticlă de şampanie la ocaziile speciale , una de bere la ocaziile zilnice (precum după ce ai făcut curat , după ce ai deja musafiri sau alte lucruri zilnice) şi una de apă minerală când este caniculă sau sucuri când ţi-e poftă de ceva răcoritor şi carbogazos care defapt îţi face rău la dinţi (însă nici eu nu mă prea interesez când beau ). Bine .. era să uit de vinul cardiacilor .

Sticla asta , eu o numesc PET (deci cea nereturnabilă , pentru care de ex. o sticlă PET Coca Cola de 0,5 nu se distruge nici în 10 ooo ani . ) pentru de care nu ne putem lipsi . PET a ajuns să fie întâlnit la fiecare . Mai bine luăm un Tetra Pak, dar e mai scump apoi produsul(care în general se spune că e natural sau juice 100 la sută ) , deşi pentru mulţi dintre noi mediul înconjurător nu contează .

Şi încă ceva cu sticla . Obişnuiam în clasele primare să cumpărăm o clasă întreagă sticle de nu mai ţin minte ce dimensiuni (în general cred că semăna cu A4) şi la nişte preţuri exorbitante . Totul a fost în scop recreaţional chiar dacă noi şi copiile noastre fidele de pe hârtia trasă la un xerox şi pictate au fost luate de cineva , care nu a mai spus nimic , unde s-ar afla . Şi erau multe,fiindcă am fost mulţi ce ne complăceam cu această formă de divertisment şi creativitate.
Oricum îmi amintesc lucrarea mea cu ceva iepure şi numai pentru aceea am fost interesat ani la rând despre creaţiile trecute ale foştilor colegi . Bănuiesc că niciodată nu le voi afla , însă a fost ceva ce va rămâne şi desigur a rămas în amintirea mea şi a voastră (cei care au avut de lucrat cu aşa ceva ) .

Şi tot din ciclul : ” Amintire suspinate petrecute-n şcoli ” , îmi aduc aminte de iniţiativa mea de mai demult a unui aşa numit trenuleţ . Eu am fost primul cu aşa ceva prin şcoală şi aveam aşa un succes scontat , că ni s-au alăturat şi alte clase . Deci şi iarna era ceva obişnuit pentru noi să practicăm acest joc . Eu întotdeauna eram locomotiva , care trăgea după ea un grup imens de vreo 20 şi ceva de copii . Sincer , întotdeauna am fost obosit după aşa ceva . Însă scopul era ca eu să termin o ” cursă ” cât mai repede şi să rămână cine poate . Ultimul desigur că ieşea din joc datorită slăbiciunii . Ce încântat eram eu pentru asta .
Dar anii au trecut , noi ne-am mai maturizat , ne-am despărţit şi ne-am făcut noi colegi şi câteodată îţi vine să mai depeni amintiri cu cei dragi . Asta în ciuda fapului că nu mai sunt cu tine , dar se gândesc şi ei cu diferite ocazii şi în diferite împrejurări la cineva pe care a cunoscut. Sunt bucuros că încă mai am relaţii cu unii .
În fine , continuăm cu sticlele . Atât pentru moment din ciclul : ” Amintiri suspinate petrecute-n şcoli ”

Vi-am spus ! , sticla asta se extinde peste tot .
” Have you heard about window shopping ? „

DA ! Şi încă de câte ori am practicat această activitate , din simplul motiv pentru că nu mă pot hotărâ ce să achiziţionez sau nu ştiu unde e cel mai bun preţ sau cea mai bună calitate.
Prefer un window shopping bilunar prin Lotus , unde toate-s ieftine şi scumpe.. dar aşteptăm şi Iulius Mall sau Carrefour(neimpresionant).

Întrebare :Aţi ajuns dependenţi de Lotus în orice fel de context ?

Şi văzând mai departe tot cu ochii noştrii , merg la .. ” Eşti din sticlă ? ” . Celebra replică când stai în calea cuiva . nu , nu sunt din sticlă , dar poate-mi caută persoana respectivă originile , dacă tot mă-ntreabă .

Până-n-trun sfârşit , să tot fiu şi să fiţi !

Crezi că ne ştim ?

Reclame

2 comentarii

Din categoria Extra Selecta

2 răspunsuri la „Sticlă şi colorată

  1. twin.

    Cugetand asupra multiplelor utilizari ale „sticlutei” de orice fel bine prezentate de catre tine…vroiam doar sa multumesc de urare.

    Ca mai apoi, sa-ti urez ramas bun si sa-ti zic ca astept cu ardoare sa citesc vitoarele articole dupa ce ma-ntorc din Coada Lacului.

  2. interesante`s toate chestiile astea, n`as fi zis k tocmai tuh o sa ajungi sa scrii aja ceva:))) btw chinezii is nebuni:| cum sa fie dezgustator:O:O:|ma rog` fiecare cu obiceiurile lor`…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s